Project Engineer - automation - Bruks Siwertell
site name Bruks-Siwertell

Project Engineer - automation

BRUKS AB växer och utökar verksamheten med en Projektingenjör el- och styrsystem till avdelningen för Projekt- och Orderhantering inom vår affärsenhet WOOD.

Jobbet

Du kommer bland annat att arbeta i ett team av motiverade och kompetenta projektledare, konstruktörer, beredare och inköpare med lång erfarenhet av branschen.

Tjänsten som Projektingenjör el- och styrsystem innebär att du jobbar nära projektledaren och ansvarar för systemuppbyggnad och kravställning för el- och styrsystem till egna och köpta produkter. El- och styrsystem levereras av underleverantörer. Du jobbar direkt mot både kund och underleverantörer och deltar i projekten från offertfas eller order till slutlig driftsättning och överlämning. Projekten innefattar alltifrån enskilda produktleveranser från fabrik till mer omfattande systemprojekt hos kund. Kunderna finns främst inom sågverks-, massa- och träförädlingsindustrin. Ett visst resande ingår därför i tjänsten.

Du kommer också att delta inom produktutveckling av våra maskiner gällande primärt automation och digitalisering.

Tjänsten präglas av variationsrikedom och högt tempo, varvid krav ställs på att snabbt kunna växla mellan och hantera olika typer av perspektiv – från övergripande frågeställningar till brådskande problemlösning på detaljnivå.  

Kvalifikationer

Du har teknisk utbildning inom kompetensområdet på högskolenivå – med fördel högskole- eller civilingenjör, alternativt längre arbetslivserfarenhet av el- och styrsystem. Vi ser även helst att du har teknisk branscherfarenhet inom vårt område.

Du är bra på att kommunicera och uttrycker dig obehindrat i tal och skrift på både svenska och engelska. Andra språk (framförallt tyska) är dessutom meriterande. 

Vi erbjuder dig

Som person är du affärsmässig och representativ. Du är självgående, initiativrik och målinriktad – med stark drivkraft och förmåga att se lösningar. Därutöver är du noggrann och systematisk – och kännetecknas av att alltid ”vilja ha koll”.En möjlighet att arbeta på ett internationellt företag i en utvecklande och föränderlig miljö tillsammans med kompetenta och härliga kollegor. Dina blivande kollegors intressen är bland annat – träning av all möjlig karaktär, löpning, dans, fiske, yoga, snöskoterkörning, bilar, skidåkning och då både utför som längd (vi har några som kör Vasaloppet) och en hel massa annat. Detta gör vi i en fantastisk miljö nära naturen och lugnet med placering på vårt kontor i Arbrå, Hälsingland.

Kontakt / sök tjänsten

Ansök snarast, dock senast den 7 december 2022, då vi arbetar med löpande urval.  Skicka din intresseanmälan märkt ”Projektingenjör” till Mia Olsson på e-post mia.olsson@bruks-siwertell.com .

För mer information om tjänsten, kontakta Pär Eriksson, VD, på 073-6682460 eller par.eriksson@bruks.siwertell.com .

Välkommen med din ansökan!

Title

Project Engineer - automation

Contract

Full time

Location

Arbrå - Sweden

Apply By

07 Jan 2022

Published

05 Jul 2021

Reference

900

Back to Career

More open positions

All open positions

Title Location Apply by Type of contract
Receiving, Storage and Property Manager Bjuv/Helsingborg - Sweden 07 Jan 2022 Full time
IT Manager Arbrå - Sweden 07 Jan 2022 Full time
Senior Mechanical Engineer Bjuv/Helsingborg - Sweden 07 Jan 2022 Full time
Electrical Product Manager - Mobile chippers Arbrå - Sweden 07 Jan 2022 Full time
Service Engineer Arbrå - Sweden 07 Jan 2022 Full time
Mechanical Design Engineer Arbrå - Sweden 07 Jan 2022 Full time
Project Manager Arbrå - Sweden 07 Jan 2022 Full time
Electrical Engineer Bjuv/Helsingborg - Sweden 07 Jan 2022 Full time